أهلا بك زائرنا الكريم، سجل معنا وكن عضوا في منتدى Cool Engs
لطلبة كلية هندسة الفيوم



 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
أهلا و مرحبا بكم فى منتدى طلاب كلية هندسة الفيوم و ان شاء الله تستمتعوا بوقتكم و تستفيدوا و تفيدوا فى شتى المجالات و يا رب يكون المنتدى عند حسن ظنكم دائما.....الادارة
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
المواضيع والمشاركات تعبر عن رأى صاحبها و لا تعبر عن رأى المنتدى.....

شاطر | 
 

 بالهنا والشفا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
????
زائر



مُساهمةموضوع: بالهنا والشفا   السبت مارس 28, 2009 12:15 am

تورتة الشوكولاتة بالريكوتا انا متأكده ان الكل بيحب الكيك وان اخترت دي بالذات لان انا بعشق الشيكولا اتمني ان تنال اعجابكم ودي مش للبنات بس دي كمان للولاد يقدرو يدخلو المطبخ ويجربوها.........





المكونات :

420 جم شوكولا غامقة، مفرومة 900 جم جبن ريكوتا، في درجة حرارة الغرفة ¾ كوب كريما لباني، مخفوقة 270 جم بسكويت شوكولا غامقة مفرومة فرم خشن، حوالى 44 بسكوتة طريقة العمل :

نستخدم صينية سبرنج فورم (تفتح من الجانب) مقاس 23سم. نرفع جوانب الصينية و نضع ورقة زبدة اكبر قليلا من قاعدة الصينية ثم نحكم اغلاق جوانب الصينية.



نضع 360جم من الشوكولا في وعاء زجاجى و نضع الوعاء فوق حمام مائى (ع البخار) ونقلب حتي تذوب ، حوالى 8 دقائق. ترفع من الحرارة وتترك لتبرد قليلا.



في خلاط كهربائى، نخلط الريكوتا حتى تنعم تماما . تضاف الشوكولا المذابة الدافئة و نخلط حتي تمام الإمتزاج. ثم بملعقة كبيرة نخلط برفق الكريما المخفوقة مع خليط الجبنة و الشوكولا.



نضع نصف كمية البسكويت في قاع الصينية المجهزة ثم نوزع نصف كمية خليط الجبنة فوقها. نكرر مرة ثانية بباقى المكونات و نساوى السطح جيدا. نغطى الصينية و تحفظ في البراد لمدة 6 ساعات او 3 ساعات في الفريزر.



قبل التقديم: نرفع جوانب الصينية و باستخدام سكين عريض مخصص لنقل التورتة و نضعها علي طبق التقديم. باستخدام مقشرة خضار نظيفة و باقي كمية الشوكولا نقشر لفائف رقيقة من الشوكولا و نزين بها سطح التورتة و تقدم.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
kill master
عضو جابها من الآخر
عضو جابها من الآخر
avatar

ذكر عدد الرسائل : 1365
العمر : 27
الهواية :
ناديك المفضل :
تاريخ التسجيل : 31/01/2009

مُساهمةموضوع: رد: بالهنا والشفا   السبت مارس 28, 2009 2:26 am

حلوة الكيكة بس هتبقى احسن لو كان الموضوع في مكانه في قسم البنات منتدى المطبخ معلش يعني بس عشان نحافظ على ترتيب المنتدى اوك
KeeP iT Upppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp

_________________


ThE K!LleR IS BACK
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
amr 7are2a
عضو مخلص نفسه
عضو مخلص نفسه
avatar

ذكر عدد الرسائل : 886
العمر : 26
الهواية :
ناديك المفضل :
تاريخ التسجيل : 30/01/2009

مُساهمةموضوع: رد: بالهنا والشفا   السبت مارس 28, 2009 3:50 am

بس انا بقى مبحبش الشيكولا ههه بعد كدة ابقى اعمليها بالكريمة وووو بس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
بالهنا والشفا
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: قسم البنات :: منتدى المطبخ-
انتقل الى: