أهلا بك زائرنا الكريم، سجل معنا وكن عضوا في منتدى Cool Engs
لطلبة كلية هندسة الفيوم
أهلا بك زائرنا الكريم، سجل معنا وكن عضوا في منتدى Cool Engs
لطلبة كلية هندسة الفيوم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
أهلا و مرحبا بكم فى منتدى طلاب كلية هندسة الفيوم و ان شاء الله تستمتعوا بوقتكم و تستفيدوا و تفيدوا فى شتى المجالات و يا رب يكون المنتدى عند حسن ظنكم دائما.....الادارة
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
المواضيع والمشاركات تعبر عن رأى صاحبها و لا تعبر عن رأى المنتدى.....

 

 بالهنا والشفا

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
????
زائر




بالهنا والشفا Empty
مُساهمةموضوع: بالهنا والشفا   بالهنا والشفا Icon_minitimeالسبت مارس 28, 2009 12:15 am

تورتة الشوكولاتة بالريكوتا انا متأكده ان الكل بيحب الكيك وان اخترت دي بالذات لان انا بعشق الشيكولا اتمني ان تنال اعجابكم ودي مش للبنات بس دي كمان للولاد يقدرو يدخلو المطبخ ويجربوها.........





المكونات :

420 جم شوكولا غامقة، مفرومة 900 جم جبن ريكوتا، في درجة حرارة الغرفة ¾ كوب كريما لباني، مخفوقة 270 جم بسكويت شوكولا غامقة مفرومة فرم خشن، حوالى 44 بسكوتة طريقة العمل :

نستخدم صينية سبرنج فورم (تفتح من الجانب) مقاس 23سم. نرفع جوانب الصينية و نضع ورقة زبدة اكبر قليلا من قاعدة الصينية ثم نحكم اغلاق جوانب الصينية.



نضع 360جم من الشوكولا في وعاء زجاجى و نضع الوعاء فوق حمام مائى (ع البخار) ونقلب حتي تذوب ، حوالى 8 دقائق. ترفع من الحرارة وتترك لتبرد قليلا.



في خلاط كهربائى، نخلط الريكوتا حتى تنعم تماما . تضاف الشوكولا المذابة الدافئة و نخلط حتي تمام الإمتزاج. ثم بملعقة كبيرة نخلط برفق الكريما المخفوقة مع خليط الجبنة و الشوكولا.



نضع نصف كمية البسكويت في قاع الصينية المجهزة ثم نوزع نصف كمية خليط الجبنة فوقها. نكرر مرة ثانية بباقى المكونات و نساوى السطح جيدا. نغطى الصينية و تحفظ في البراد لمدة 6 ساعات او 3 ساعات في الفريزر.



قبل التقديم: نرفع جوانب الصينية و باستخدام سكين عريض مخصص لنقل التورتة و نضعها علي طبق التقديم. باستخدام مقشرة خضار نظيفة و باقي كمية الشوكولا نقشر لفائف رقيقة من الشوكولا و نزين بها سطح التورتة و تقدم.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
kill master
عضو جابها من الآخر
عضو جابها من الآخر
kill master


ذكر عدد الرسائل : 1365
العمر : 34
الهواية : بالهنا والشفا Unknow11
ناديك المفضل : بالهنا والشفا Ahly1010
تاريخ التسجيل : 31/01/2009

بالهنا والشفا Empty
مُساهمةموضوع: رد: بالهنا والشفا   بالهنا والشفا Icon_minitimeالسبت مارس 28, 2009 2:26 am

حلوة الكيكة بس هتبقى احسن لو كان الموضوع في مكانه في قسم البنات منتدى المطبخ معلش يعني بس عشان نحافظ على ترتيب المنتدى اوك
KeeP iT Upppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
amr 7are2a
عضو مخلص نفسه
عضو مخلص نفسه
amr 7are2a


ذكر عدد الرسائل : 886
العمر : 33
الهواية : بالهنا والشفا Swimmi10
ناديك المفضل : بالهنا والشفا Ahly1010
تاريخ التسجيل : 30/01/2009

بالهنا والشفا Empty
مُساهمةموضوع: رد: بالهنا والشفا   بالهنا والشفا Icon_minitimeالسبت مارس 28, 2009 3:50 am

بس انا بقى مبحبش الشيكولا ههه بعد كدة ابقى اعمليها بالكريمة وووو بس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: قسم البنات :: منتدى المطبخ-
انتقل الى: